Planter kan være en kilde til indre ro

25 maj 2020
Anders Lundtang Hansen

Vi får konstant at vide, at vi skal bevæge os noget mere, dyrke noget motion, komme mere ud, måske endda gå til sport.

Men det kan bare være så uoverkommeligt at tage sig sammen til, når man endelig har fri efter en lang arbejdsdag, og man så gerne vil slappe lidt af, og man allerede har brugt alle kræfterne ude på ens arbejdsplads.

Har man endda børn, så går meget af tiden jo med at opfylde deres behov, hvorfor der ikke bliver meget tid til at løbe en tur i skoven endsige dyrke noget sport.

Man overvejer måske, at den slags kan man da gøre, når det bliver weekend, men når weekenden endelig nærmer sig, så har man en masse andre aftaler, som passer sammen med alle de andre, der også har fri de dage.

Så man siger til sig selv, at næste weekend bliver der, hvor man indfører noget mere aktivt i ens liv, men undskyldninger er der som bekendt nok af med, hvorfor man udskyder til i morgen – som alligevel aldrig kommer.

Men mindre kan faktisk også gøre det, for selvom vi lever i et generelt koldt land, så kan man have planter udenfor og indenfor, og bare det med at komme lidt i kontakt med plantelivet på alle sæsoner af året kan gøre en gevaldigt forskel for ens sind.

Måske gør det ikke ligefrem, at man kommer mere i form, men at få trænet sindet til at passe på de planter og holde dem ved live gør ikke alene, at man får en smule ansvar overfor noget levende i hverdagen, som de fleste kan overskue, men man får også sat tempoet ned i den travle hverdag.

Specielt ældre mennesker kan have godt af den slags, hvis de ikke har kroppen til at røre sig så meget, så kan de trods alt komme lidt ud i haven.

Læs blot her: https://nytomhuse.dk/indret-med-planter-det-er-ren-terapi-for-sjaelen/ 

Flere Nyheder