Hvad tippede det for dig, så du skulle på en alkoholbehandling?

04 april 2022
Anders Lundtang Hansen

advertorial

Der findes næsten lige så mange (tidligere) alkoholikere, som der findes grunde til, at man søger alkohol hjælp for at komme af med den her dæmons lænker.

Og den dæmon har udset sig alle, der falder for den, så der er ingen, der er hellige, hvorfor det er godt, at vi har et behandlingssystem, der kan tage sig af mange forskellige mennesker, og man kan sammensætte en behandling til vedkommende, der passer til personen.

Der vil nok være mange overlap, og mange historier kan minde om hinanden, men derfor er det stadig en individuel oplevelse, som kan sende en der, hvor man ender med at blive fanget af alkoholen.

Man taler om, at man måske er vokset op under dårlige kår, så man efterligner ens familiens dårlige vaner, men det kan også komme snigende senere i livet, og det sker også for dem, som der umiddelbart på overfladen ser ud til at have det godt.

alkoholbehandling

Man troede aldrig, man skulle få brug for en alkoholbehandling

Man har gået det meste af livet og styret ens alkoholindtag, uden der har været problemer; du har aldrig kørt spirituskørsel, og du har aldrig været ubehagelig til fester, hvor du blev fuld.

Men måske var det bare en fest, der ikke skulle slutte, så du fortsatte med at drikke, efter du kom hjem, også selvom du var alene.

Det førte så til, at du fandt på at drikke alene, når der ikke var noget forventet besøg – og du kunne endda begynde at planlægge den slags.

Men det kunne også være, du oplever et dødsfald, en skilsmisse eller noget andet ubehageligt i livet, hvor du virkelig har brug for at komme væk, trække stikket eller koble fra på den ene eller anden måde.

Men du kan ikke stikke af, så du gemmer dig ind i dig selv, hvor du begynder at drikke for at bedøve følelserne.

Du tror bare, det står på i en periode, og så kan du stoppe selv, men det sker bare aldrig – og så har du brug for en alkoholbehandling.

Flere Nyheder