3. marts 2021 By Maya Hindsberg 0

Få en varmepumpe og spar penge

En varmepumpe er et varmeanlæg, som udnytter den naturlige varme i luften eller jorden til at opvarme din bolig. Der er nemlig mange penge at spare på varmeregningen i længden, og er desuden også mere bæredygtig end f.eks. fjernvarme.

Selvom varmepumper bruger el, er det stadig et billigere alternativ til elvarme, da du bruger ca. en fjerdedel af den elektricitet, som du ville bruge på elvarme. En varmepumpe kan anvendes i alle typer af bygninger, uanset om varmen skal leveres til radiatorer og gulvvarme, eller om der er et fordelingsanlæg. Hvis der er fordelingsanlæg, kan varmepumpen desuden også opvarme brugsvandet. Læs mere på http://pl-teknik.com/.

Forskellige typer af varmepumper

Der findes forskellige typer af varmepumper. Jordvarme, luft til vand og luft til luft. Generelt er en luft til luft pumpe god at investere i, hvis det er til f.eks. et sommerhus eller en kolonihave, men er ikke nær så effektiv, hvis det er helårsbebyggelse. Der vil du hellere gøre brug af en jordvarme pumpe eller en luft til vand pumpe. Begge disse pumper virker på mere eller mindre samme måde, men trækker varmen fra henholdsvis jorden og luften, og forvandler det til vand. En jordvarme pumpe kræver dog mere plads, og er ofte også dyrere at få installeret.

Kan du selv stå for at installere din varmepumpe?

Der er mange steder, hvor du kan spare penge på at installere ting selv, men en varmepumpe er ikke en af dem. Det kræver nemlig både teknisk indsigt at installere pumpen og ikke mindst at afgøre, hvilken størrelse anlæg, der er behov for. Når det er en luft til luft varmepumpe, skal der blandt andet tages stilling til, om sommerhuset bliver brugt hele året, om det er nok, at det bare holdes frostfrit. Hvor mange personer bruger det etc.? Derudover er det ikke bare at installere varmepumpen, den skal også indstilles for at køre rigtig.