Det er igen blevet populært at sy

14 juni 2022
Lykke Holzmann Søby

advertorial

Syning er bestemt mere populært i dag, end det var for et årti siden, og det er ikke kun begrænset til nogle få udvalgte personer. Men hvornår kom mon denne syningstrend i spil, og hvor kom den fra? Hvad har bragt os tilbage til symaskinerne?

Selvfølgelig er der ingen svar på det spørgsmål. Enhver sy-entusiast har sine egne grunde til at elske sy-håndværket, og du kan ikke sætte et ensartet svar på en stor gruppe af mennesker. Men der er flere store indikatorer for denne tendens og det kunne være interessant at udforske nogle af dem.

Miljøvenlige muligheder

At sy dit eget tøj er en måde at være mere miljøvenlig på for mange mennesker. At sy dit eget tøj betyder, at du ikke støtter masseproduktion af tøjfabrikker. At søge efter kvalitets-, økologiske eller fair trade-metervarer får mange af os til at føle os mere trygge ved de typer materialer, vi bruger på ​​vores hud. Og selvfølgelig er der en enorm kultur i syningsverdenen, der favoriserer up-cycling eller genbrug af genstande for at gøre dem til nye, syede kreationer.

Metervarer stof

Spar penge

Hvis du nogensinde har syet din egen kjole, så ved du, at når du investerer i kvalitetsmaterialer og bruger masser af tid på at lave den beklædning, kunne du helt sikkert have fået en billigere kjole. Men det betyder ikke, at syning altid er den dyrere mulighed; faktisk kan evnen til at sy spare dig penge på en række forskellige måder. Hæm dine egne bukser, tråd i stedet for at tage dem til en skrædder. Forvandl en billig T-shirt fra en genbrugsbutik til et par yogabukser til din baby i stedet for at købe et nyt par i en butik. Udskift den manglende knap på din mands skjorte i stedet for at smide den i skraldespanden. Selv blot basale syfærdigheder kan give store besparelser for mange mennesker, og nu hvor alting stiger kan det sagtens betale sig!

Internettet fik mig til at gøre det

Det er ikke en hemmelighed, at internettet har spillet en stor rolle i den stigende popularitet af en række “glemte kunster”, der syr blandt dem. Bloggere, der poster smukke billeder af håndlavede kjoler, boligindretning og babygaver, får os alle til at savle, og derefter løbe hen til vores egne symaskiner for at lave noget lignende. Pinterest sørger for, at vi aldrig løber tør for inspiration.

Smukke metervarer

Noget helt andet der kan få os til at gå til symaskinerne igen, er alle de smukke metervarer stof man kan købe. Det kan godt være at der ikke længere, er mange fysiske butikker, men der er masser af muligheder for at købe alverdens skønne metervarer til at sy alt fra brudekjoler til pudebetræk, så længe man er kreativ nok.

Flere Nyheder