Brug proteinpulver efter træning

27 august 2020
Astrid Pedersen

Træner du hyppigt og hårdt, og kommer du ofte til at skippe et måltid fordi du ikke har tid? Så kan du med fordel prøve at erstatte det ellers tabte måltid med proteinpulver opløst i vand – en såkaldt protein shake.

Hvad er proteinpulver?

Proteinpulver er en form for kost tilskud som mange atleter anvender i forbindelse med træning. Et protein består af mange sammensatte aminosyrer – og det gør proteinpulver således også.

Protein spiller en vigtig rolle for opbygning af vore muskler. Når vi træner, slider vi på musklerne, hvorfor disse skal bruge ekstra næring for at bygge sig op igen.

Til dette formål kan du vælge at indtage protein rig mad – eller du kan afslutte din træning med en shake lavet på proteinpulver. Det er oftest mere praktisk at have en shake ved hånden frem for at skulle til at fremstille et vel afbalanceret måltid fra bunden af.

Du skal dog være opmærksom på at proteinpulver ikke kan træde i stedet for en sund og varieret kost. Du skal stadig have hovedparten af din næring fra dine daglige måltider. Men proteinpulver kan fungere som måltids erstatning umiddelbart efter træning – og der er flere fordele forbundet med denne model.

For det første er det ikke altid man er i humør til at sætte et stort måltid til livs når man er træt og udmattet efter en hård træning. For det andet er det praktisk at kunne skylle en protein shake ned umiddelbart efter træning hvis det er gået hen og blevet sent. Og for det tredje optages proteinpulver blandet med vand hurtigt i kroppen hvilket betyder hurtig hjælp til musklerne – og at det ikke ligger så tungt i maven.

Hvor finder jeg det bedste proteinpulver?

Hvis du er på udkig efter billigt proteinpulver i høj kvalitet kan du med fordel tjekke www.only-approved.dk

Flere Nyheder