10. juni 2021 By Astrid Pedersen Off

Billig varme med luft til luft varmepumpe

Er du træt af at betale formuer for opvarmning af din bolig ved hjælp af elradiatorer? Så bør du overveje at skifte til en luft til luft varmepumpe.

Hvad er en luft til luft varmepumpe?

En luft til luft varmepumpe er et billigere og langt mere klima venligt alternativ til dine dyre elektriske radiatorer. Med en luft til luft varmepumpe får du effektiv opvarmning af dine stuer og værelser til en brøkdel af hvad det vil koste at opvarme det tilsvarende areal ved hjælp af elvarme.

En luft til luft varmepumpe benytter sig af principper som ligner de der tages i anvendelse ved opvarmning med luft til vand varmepumpe. Sagt på en simpel måde udnytter en luft til luft varmepumpe forskellen på den indendørs og udendørs temperatur til ved hjælp af kølevæske at generere varme. Men hvor en luft til vand varmepumpe opvarmer brugsvand og cirkulationsvand opvarmer en luft til luft varmepumpe luften i rummet.

Som ekstra fordel ved en luft til luft varmepumpe kan den ”vendes” på en måde så at den kan anvendes som air condition anlæg i de varme sommermåneder. Samtidig renser filtre i din luft til luft varmepumpe luften for partikler og støv hvorved du får et sundere, renere og mere behageligt indeklima.

Sluttelig kan en moderne luft til luft varmepumpe styres ved hjælp af en fjernbetjening eller en app i din smartphone. Det betyder at du for eksempel kan tænde for din luft til luft varmepumpe når du tager af sted fra arbejde. Så kan du komme hjem til en fuld opvarmet bolig uden at din varmepumpe skal stå og arbejde hele dagen. Og på den måde kan du spare endnu flere penge på opvarmning.

Du kan finde et stort udvalg af billige luft til luft varmepumper i den online shop på på billigventilation.dk.